De verkiezing Leraar van het Jaar 2022 is in volle gang! Inmiddels hebben de Leraren van het Jaar uit honderden aanmeldingen 40 genomineerden gekozen met alle genomineerden per sector. Uit elke sector (po, so, vo en mbo) zijn 10 leraren genomineerd.

Alle genomineerde leraren zijn gebeld en ontvangen in de week van 27 juni een taart om met het team het heugelijke nieuws te vieren. Daarna begint de strijd richting de finale. Alle genomineerde leraren gaan aan de slag met hun cv, motivatiebrief en een kort filmpje waarin ze meer van zichzelf laten zien.

Waarom willen zij ambassadeur voor hun sector zijn? Wat maakt hen
die goede leraar? Waar staan ze voor en welke visie hebben ze op onderwijs?
Op 1 september komen de beroepsjury’s, die uit leraren po, so, vo en mbo bestaan, bijeen voor het vervolg van de verkiezing. Zij maken van de top 10 leraren een top 3. De 12 leraren die dan overblijven, worden voorgedragen aan de vakjury.

De vakjury bestaat uit prominenten vanuit het
onderwijsveld. Zij bepalen op 5 oktober, de Dag van de Leraar, de uiteindelijke vier winnaars. In de ochtend van 5 oktober komt de vakjury bijeen op College de Brink in Laren en ‘s middags is de feestelijke bekendmaking van de winnaars. Dit gebeurt aansluitend op de regionale ResearchED.